Hae
Rosa Camilla

Lemmenloma Mauritiuksella vaihtui Etelä-Savoon

 

Lauantaina 10.10. sanoimme viimein tahdon, minkä jälkeen onkin elelty aika lailla pilvilinnoissa! Sunnuntaina heräsimme onnellisina, vaikkakin väsyneinä hotellihuoneesta, kömmimme paikallisbussin kyydissä kotiin ja nukuimme pitkät päiväunet. Alun perin ajatuksena ja tarkoituksena oli startata seuraavana maanantaina lentokoneella kohti Mauritiusta, mutta sattuma puuttui peliin (tai siis maailmanlaajuinen pandemia), jonka jälkeen piti tehdä niin sanottu ”plan B”. Olimme vielä kuukausi sitten todella lähdössä matkaan, mutta tilanteen tietäessäni olin silti varannut meille puolikkaan viikon Järvisydämestä, joka oli paikkana todella kehuttu. Ja onneksi varasin, sillä Turkish Airlines perui lennot Port Louisiin sen jälkeen hyvin nopeasti, eli unelmat lomasta tropiikissa kariutuivat viimeistään siinä vaiheessa. Näin jälkikäteen ajateltuna ei kyllä haittaa yhtään – vähemmällä stressillä päästiin, kun ajeltiin 1,5 tunnin ajomatka Etelä-Savoon kolmeksi yöksi!

 

 

Itse hääpäivän kulkuun palaan varmasti vielä myöhemmin, mutta koko loman ajan emme voineet oikeastaan tehdä muuta, kuin hehkuttaa ihanaa päiväämme <3 Olo on vieläkin niin onnellinen, että tuntuu ihan typerältä! Kaikki ei tosiaankaan juhlapäivänä mennyt kuten joku sanoisi, eli ”strömsössä”, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että kaikki oli juuri niin täydellistä, kuin pitikin. Oli aivan ihanaa juhlia tärkeiden, ihanien ihmisten seurassa, mikä oli koko päivän kohokohta. Oli myös ihanaa jättää saman tien pyykkivuori selän ja kotioven taakse,  ja karauttaa häämatkalle. Sai rauhassa uppoutua häähumun aiheuttamaan kuplaan ja keskittyä toiseen!

 

 

Järvisydän oli paikkana kyllä suoraan jostain romanttisimmista unelmista. Varasin meille saunallisen superior-sviitin, jossa oli iso makuuhuone/olohuone, keittiönurkkaus, vessa ja kylpyhuone poreammeella sekä saunalla. Niin, ja huoneeseen kuului myös todella iso parveke, josta oli näkymät suoraan Saimaalle. Syysloman kunniaksi paikka tietysti kuhisi muitakin ihmisiä, mutta se ei meitä haitannut. Kylvettiin, saunottiin, syötiin hyvin ja ihasteltiin tähtiä iltapimeällä terassilta. Käytiin kylpylässä pariin otteeseen sekä hieronnassa, jonne ihme kyllä sain tuon toisen houkuteltua. Vuokrattiin myös fatbiket, joilla huristeltiin pitkin Poronsalmea. Oli hauskaa, vaikka menetinkin hermoni huonosti päällystetyillä reiteillä.

Loman tähtihetkenä tietysti ruusukylpy, jonka olin tilannut meille etukäteen.

 

 

Olin myös koko matkan ajan somelomalla, joka oli todella tärkeä hengähdyshetki itselleni. Puhelimeen tahattomasti tarttuminen on varmasti meille monelle ihan perisynti, mistä syystä poistin Instagramin puhelimestani kokonaan (Facebookia käytän vain kirppisryhmien selailuun). Ensimmäisen päivän tunnuin hapuilevan tuttua sovellusta, mutta hyvin nopeasti unohdin sen olemassaolon kokonaan. Oli helpottavaa kyetä keskittymään ihan sataprosenttisesti toiseen, käydä syvällisiä keskusteluita ilman puhelimien läsnäoloa ja viettää aikaa istumatta koneen ääressä. Jos jompi kumpi nosti puhelimen käteen, oli se yleensä yhteinen uutishetki tai jonkin faktan googlaaminen.

 

 

Oli ihanaa. Mutta ihanaa olla tietysti kotonakin. Sinne Mauritiukselle suunnataan kyllä tulevaisuudessa, kun vaan aika ja paikka antavat periksi. Häämatka ruskan väreissä hehkuvassa Suomessa oli kuitenkin ihan yhtä hyvä vaihtoehto – ellei jopa parempikin. Nyt olen tosiaan muuten ihan virallisesti Rouva Vanninen, mistä syystä Instagramin nimimerkkikin vaihtui. Ota seurantaan siis @rosavanninen, jos et ole vielä niin tehnyt!

Oletko vieraillut jo Järvisydämessä? 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *