Hae
Rosa Camilla

Mennään naimisiin! Ihanimmat vieraskirjaideat

Postauksen kuvat: Unsplash & Pixabay

 

 

Meidän häät ne vaan lähestyy, eli tahtikin kiihtynee blogin puolella hääteeman parissa! Tänään jaan omat suosikkini erilaisista ihanista vieraskirjaideoista, sillä mielestäni se on lähes paras osa koko illassa, vihkimisen jälkeen tietenkin. Jos ajatellaan perinteistä vieraskirjaa, niin tarkoitus sen taustalla on käytännössä jättää nimimerkkinsä tiedoksi isännälle tai emännälle vierailusta. Olen itsekin kirjaillut monessa vierasmökissä jotain hassunhauskaa mökin nurkassa lojuneeseen vihkoseen, yleensä sillä ”tänään käytiin veneilemässä, haha” -tyylillä.  Häiden osalta vieraskirjan merkitys on kuitenkin yleensä hiukan erilainen, sillä se on monelle enemmänkin kokoelma muistoja kyseiseltä päivältä. Kuten esimerkiksi meidän kohdallamme. Moni saattaa yhdistää vieraskirjaan monia erilaisia elementtejä, kuten kuvia, videota, värejä ja ääntä, mutta moni taas saattaa tyytyä perinteiseen, viestimuotoiseen vieraskirjaan. Jokainen siis tyylillään!

Vieraskirjaa ei ole myöskään pakko olla missään muodossa. Kuten paasasin jo aiemmassa hääaiheisessa postauksessani, perinteet on tehty rikottaviksi. Jos kuitenkin kiinnostuit ajatuksesta tai etsit ideoita omia häitäsi ajatellen, rullaa alemmas, niin kurkataan omat suosikkini kaikista ihanista vieraskirjaideoista!

 

 

Myöhemmin esille laitettavat vieraskirjat. Vieraskirja voi olla myös sellaisessa muodossa, että sen saa myöhemmin nostettua vaikka seinälle näkyville. Ensimmäisenä tulee mieleen oma suosikkini, eli kehykseen pujotettavat puusydämet. Käytännössä puu- tai metallikehyksistä on siis tehty hiukan paksumpi kuvakehys, jotta sen sisään (lasin taakse) voidaan pujottaa päällekkäin tietyn muotoisia, vanerista sahattuja muotoja. Yleensä vanerin muotona on sydän tai perinteinen ympyrä. Näihin vanerinpalasiin vieraat sitten voivat kirjoittaa nimensä, terveisensä tai piirtää vaikka lempikukkasensa, ja pujottaa sitten kehyksiin näkyville! Kehykset taas voi ripustaa seinälle tai hyllylle pystyasentoon. Tässä esimerkiksi perinteiset puukehykset pyöreillä paloilla, kun taas tässä sydämenmuotoisilla. Puusydämet voi asetella esille myös puun oksille, kuten tässä versiossa. Tämäkin olisi ihana jättää johonkin hyllylle esille!

Muita esille laitettavia vieraskirjaideoita ovat muun muassa vieraskirja tauluna kehyksissä, vieraskirja puulevyllä, karttapallo-vieraskirja, ”huojuva torni” -vieraskirja, palapelivieraskirja sekä liitutauluvieraskirja.

Rasiaan pujotettavat puusydämet. Jos tykkää puusydämistä ajatuksena, mutta ei mieli laittaa vieraskirjan viestejä sellaisenaan esille, voivat vieraat pujottaa ne esimerkiksi esimerkiksi lasirasiaan, lasipurkkiin, puurasiaan tai kartonkilaatikkoon, jossa ne säilyvät vain hääparin silmiä varten! Tästä on eräänlaisena versiona myös tikkuun pujotettavat puusydämet. Itse tilasimme omiin häihimme puisen arkun eräästä sisustuskaupasta, sekä verkkokauppojen normaalikokoa vähän isompia, puisia sydämiä. Näihin vieraat voivat sitten kirjoittaa terveisensä illan hämärtyessä, ja jättää ne arkkuun meille luettaviksi. Rasiaanhan voi pujottaa myös paperille kirjoitettuja viestejä, kuten tässä esimerkissä.

Perinteinen, paperinen vieraskirja on aina klassikko. Mikäli vieraskirjasta haluaa yksityisemmän, voi viestit pujottaa vieraskirjassa vielä erillisiin kirjekuoriin. Vieraskirjaan voi myös teettää itse valmista sisältöä, kuten tässä esimerkissä. Jos taas ei sisältöä kaipaa erityisemmin, voi muun muassa vieraskirjan kansista teetättää erilaisia versioita. Nykyään muodissa tuntuvat olevan puiset kannet, johon on polttotekniikalla kuvioitu pariskunnan nimet, hääpäivä tai muuta persoonallista. Näitä kannattaa katsella esimerkiksi Etsystä, jos ei kotimaisia vaihtoehtoja ole saatavilla – personointi ei oikeasti maksa edes kovin paljoa!

Lisämausteena vieraskirjaan voi lisätä Terveiset hääparille -vieraskirjakortit. Esimerkki näihin löytyy täältä.

Luovuus valloilleen -vieraskirjat. Vieraskirjan rooliahan voi toimittaa myös iso, paksusta paperista tehty juliste, johon jokainen voi käydä päästämässä luovuuden valloilleen. Tarjolla voi olla tusseja, liimaa, tarroja, MAALIA – mitä uskallatte vain tarjolle laittaa! Tästäkin voi saada sellaisen tuotoksen, jonka kehtaa seinälle laittaa – tai sitten ei, haha! Olen kuullut myös sormenjälki-vieraskirjasta, jossa sormenjäljet voidaan painaa tietyn mallin mukaisesti tai vapaasti kirjaan tai paperille. Tässä esimerkiksi sormenjäljistä piirretään puu. Jotenkin ajatuksissani tämä tuntuu hiukan oudolta, luovuttaahan siinä koko vieraskatras oman biometrisen jälkensä hääparille, mutta ihana ajatus silti!

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä – polaroid-vieraskirja. Tähän tarvitset polaroid-kameran, filmiä sekä kirjan, rasian tai muun paikan, johon vieraat jättävät kameralla nappaamansa kuvan hääparille talteen. Meidän häihimme tulee puusydämien lisäksi myös polaroid-kamera, eli vieraskirjaan voi jättää puuhun kirjaillun viestin kanssa jonkin jännittävän kuvan. Katsotaan, mitä sieltä arkun uumenista löytyy seuraavana aamuna…

 

 

Eikö tässäkään ollut vielä tarpeeksi ideoita? Jos näistä ei mikään lämmittänyt tai kaipaat ehkä vielä jotain omaperäisempää, suosittelen lämpimästi selaamaan esimerkiksi Etsyä. Sieltä löytyy hakusanoilla ”alternative wedding guestbook” mitä ihanempia, personoituja ideoita häävieraskirjaa ajatellen! Etsystä olen itse ammentanut todella paljon inspiraatiota lähes kaikkeen häiden saralla, kun ei ole oma mielikuvitus riittänyt. Kaikkea sitä ei kuitenkaan itse tule edes ajatelleeksi. Toki kannattaa aina suosia mahdollisimman paljon kotimaista – esimerkiksi Puine-verkkokauppa valmistaa personoituja vieraskirjoja, suomalaisesta puusta.

Haluaisitteko seuraavaksi kuulla muuten ideoita kutsujen, menun ja ohjelmakorttien suunnitteluun vai vieraslahjoihin? Molemmista löytyisi varmasti yhtä pitkä lista jaettavaksi, haha!

Mikä vieraskirjaidea on sinusta kaikkein ihanin? 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *