Hae
Rosa Camilla

Kesälomasuunnitelmia

 

Postauksen kuvat otettu juhannuksena, mikä sää! 

 

 

Juhannuksena vietettiin ihania kesäpäiviä mökillä. Aurinko paistoi (kärvensi), linnut lauloivat (terassin alla on talitintin pesä) ja ruoka oli hyvää. Tästä inspiroituneena ajattelin tulla kertomaan hiukan ajatuksiani ja toiveitani tälle kesälle, joka on monen mielestä ehkä poikkeuksellinen. Voin suoraan itse sanoa, että minulle tämä kesä ei ole yhtään sen kummallisempi, kuin mikään muukaan kesä. Emme ole edes ajatelleet alunperinkään mitään kesäreissua ulkomaille, sillä pääsemme syksyllä viettämään häämatkaamme trooppisissa tunnelmissa. Vietämme siis hyvin normaalisti aikaa kotona, perheen luona, erilaisia asioita puuhastellen. Emme pyri asettamaan mitään erikoisia odotuksia kesälle tai kesälomalle, vaan nautimme siitä vuodenaikana, miten muistakin.

Joitakin suunnitelmia meillä kuitenkin on. Tai ainakin toiveita. Osa selkeitä, mutta osa vielä työn alla! Virallinen kesäloma koittaa vasta elokuussa, joten vielä ehtii tarkentamaan suunnitelmia sille ajalle.

 

 

Remontoi olohuonetta. Viime kesänä kulutimme kesälomamme työhuoneen remontoimiseen, ja tänä vuonna keskitytään olkkariin, jonka tapetit ovat kulahtanuttakin kulahtaneemmat. Kaksi seinää olisi tarkoitus maalata, minkä lisäksi listat kirkastaa listamaalilla. Olemme menossa myös ensi viikolla ilmaiseen keittiösuunnitteluun (eilisen hieno päähänpistos), eli saa nähdä, alkaako sekin suurprojekti jo nyt kesän aikana.

Laita kukkapenkki kuntoon. Takapihan kukkapenkkiin on tulossa hiukan myllerrystä – kyseessä on siis sellainen kahdeksan neliön piennar, ei mikään kukkalaatikko. Olen jo osan kasveista saanut revittyä, mutta vielä pitää tehdä siistimistä ja sitten laatikkoon tulee liuskekiveä. Kivaa puuhastelua! Ainoa vaan, että tuo liuskekiven metsästys oli haasteellista, enkä ole oikein vieläkään varma, miten haluan sen sinne penkkiin asetella.

Käytä Vilkku-fillareita niin paljon kuin mahdollista, tutki Kuopiota ja syö jäätelöä. Tarvitseeko tähän lisätä mitään? Haluan oppia tuntimaan kotikaupunkiani paremmin ja seikkailla päättömästi kaupungilla. Nyt kun tutkintokin on takataskussa, on taas aikaa ihastella ja rakastua tähän Pohjois-Savvoon!

Käy Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja Kolilla (tai missä vaan) patikoimassa. Jep, tämä on vielä tekemättä. Kolille olemme menossa elokuun alussa, jolloin toivottavasti säät ovat lempeät ja itikat vihaisia, haha! Muitakin patikkareittejä etsitään, sillä kaikki luonnossa oleskelu on mielelle ja sen terveydelle tärkeää.

 

 

Tee valmiiksi se makramee, joka odottaa vaatehuonen hyllyssä. Taitoshopista tilaamani makramee-paketti odottaa vieläkin avaamistaan. Mutta ei tässä hätää, siellähän se odottaa. Lomalla voisi olla kivaa alkaa näpertämään sitä, vaikkapa äänikirja korvilla.

Käy kesälomalla ajamassa joku Suomi-reissu. Olemme miettineet, että jokin pieni Suomi-reissu olisi kiva tehdä, kun aikaa ja auto löytyy. Nyt toistaiseksi ajatuksissa ovat pyörineet Imatra, Tuuri ja Kajaani, mutta Turussakin varmasti pitää käydä. Suomen matkailu on siitä ihanaa, että sitä voi tehdä suhteellisen ex tempore. Ei tarvitse siis kauaa suunnitella, jos halajaa jonnekin lähteä! Katsotaan, mitä keksimme.

Käy uimassa aurinkoisina päivinä ja juoksemassa sateisina päivinä. Viime kesänä taisin tehdä Kuopiossa vain kaksi uintireissua. Nyt onneksi säätkin vaikuttavat siltä (lääh), että uimaan pääsee varmasti! Juokseminenkin on nyt keväällä hiukan jäänyt, vielä on tavoitteena se täyden kymmenen kilometrin juoksu.

Inspiroidu blogin kirjoittamisesti, nappaile paljon kuvia ja suunnittele uusia yhteistyökuvioita. Haluan myös kesällä keskittää ajatuksiani ja energiaani tämän harrastuksen puolelle, eli en todellakaan hiljene blogin suhteen! Toki pitää nauttia myös tästä säästä ja pelkästään olemisesta, mutta nyt on varmaankin parasta aikaa – näin koko vuotta ja Suomen vuodenaikojen kirjavuutta katsottuna – ottaa erinäisiä asukuvia, tuotekuvia ja muita kuvia. Ei pidä siis missata hyvää mahdollisuutta!

 

 

Ei siis mitään erityistä, mutta ei täysin suunnittelematontakaan. Tekemistä täällä kotona riittää, minkä lisäksi nautin eniten juuri niistä päivistä, kun voin heittää äänikirjan korville, viiniä lasiin ja mennä kotipihan terassille makoilemaan vaaka-asennossa. Kesän ei tarvitse olla erityistä suorittamista, tai mitään jatkuvan tehtävälistan ruksimista. Yhden asian unohdin muuten listasta – kesällä olisi nimittäin hyvää aikaa käydä ihan oikeassa kirjastossa hakemassa muutama romaani luettavaksi. Ainiin, ja heinäkuussa menen Crossfitin alkeiskurssille. Kyllähän sitä tekemistä siis riittää, haha!

Kommentoi alas, onko sinulla jotain lomasuunnitelmia tiedossa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *