Hae
Rosa Camilla

Monien muistojen tuoksu

 

Tiedättekö sen tunteen, kun ennen ovesta ulos astumistaan suihkauttaa aamulla lempituoksuaan, eikä voi olla hymyilemättä kaikille niille muistoille, joita tutun tuoksun myötä pelmahtaa mieleen? 

 

 

Todella, todella kylmät työaamut. Uuden auton ostaminen. Iltapäiväkahvit kevätauringossa. Berliininmunkkeja. Uusi työ. Uusia ystäviä. Pitkän parisuhteen päättyminen. Pitkät ajomatkat kotikotiin ja takaisin. Muuttoauton täyttäminen. Uuden asunnon siivoaminen. Vanhan asunnon siivoaminen. Perjantaipitsat. Treffit elokuvateatterissa. Kävelyt Jyväsjärvellä. Tenttisaliin jonottaminen. Uberiin astuminen Portugalissa. Valkoviinilasillinen – baarissa, kotisohvalla, terassilla, laiturinnokassa. Suudelmia. Hymyjä. Naurua. Ikea-huonekalujen kokoamista. Kesämekkoja. Paahtava aurinko ja palanut iho. Stressiä ja ahdistusta. Uusi kaupunki. Pitkiä iltoja tietokoneen äärellä. Laineiden liplatus laituria vasten. Onnellisuus. 

 

 

La vie est belle

Suosikkituoksuni on jo pitkään ollut Lancomen La vie est belle, jonka lämpö ja pehmeys ovat jotain todella tuttua ja turvallista. Käytin tätä tuoksua elämäni vuoristoisimpina aikoina, mistä syystä sillä on erityinen paikka sydämessäni. Edellisen purkin loputtua vietin kuitenkin pitkän ajan ilman, ja ehdin jo unohtaa, mitä kaikkea tähän tuoksuun liittyykään. Kun muutama viikko sitten mieheni yllätti minut tällä tuoksulla, olin lähes kyynelissä. Kaikiki ne muistot tulvahtivat mieleeni siltä samalta istumalta. Miten paljon voikaan yhteen tuoksuun liittyä asioita? Iloa, surua, naurua, rakkautta, huolta. Huh. Ja edelleen se vaan tuoksuu niin hyvältä, niin minulta. Nuorelta, vahvalta naiselta, joka elää elämänsä parhaita vuosia.

 

 

Muistoja tai ei, tämä tuoksu on joka tapauksessa kaikkien kehujensa arvoinen. Ihanan hedelmäinen sekoitus pitää sisällään iiristä, jasmiinia, vaniljaa ja päärynää. Vaniljan vivahde on hyvin vieno, eli vaniljasta vähemmänkin pitävät (kuten minä itse) nauttivat varmasti tästä. Koska tämä kyseinen tuoksu on itselleni niin merkityksellinen, aion suihkauttaa sitä myös hääpäivänäni. Jääpähän yksi elämäni tärkeimmistä muistoista myös vahvasti mieleen!

Mikä on sinun monien muistojen tuoksusi? Kerro kommenteissa! 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *