Hae
Rosa Camilla

Vaatekaapin uudet suosikit – mihin hävisivät värit?

Huomaan pukeutuvani kausittain hiukan eri tyyleillä, ja tänä keväänä on selkeästi uusien tuulien aika, sillä vaatekaappiin on ilmestynyt taas hiukan muista eroavia yksilöitä. Sellaisia yksilöitä, joihin en ihan hetki sitten olisi kuvitellut pukeutuvani. Huh! Onko teilläkin erilaisia kausia pukeutumisessa?

Verrattuna muutama vuosi takaperin, huomaan nykyään pukeutuvani todella rennosti. Mitä mukavammat vaatteet, sitä parempi, istuin sitten toimistolla, kotitoimistolla tai autossa. Tennarit, hyvät farkut ja neule, jotta ei tule kylmä. Ei mitään kummallisuuksia, vaan ihan perinteinen kombo, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa – hienommassakin palaverissa. Nyt ihan muutaman viikon sisällä olen alkanut kuitenkin haaveilemaan sellaisista asukokonaisuuksista, joissa voisin yhdistää kauluspaidan ja korkokengät. Hirvittää ihan itseänikin, että onpas nyt tullut lähes täyskäännös aiempaan. Olenkin kerännyt viime kuukausina todella yllättäviä uutukaisia vaatekaappiin, joista on tullut ikisuosikkeja!

Kurkkaa kuvan alta, mitkä ovat tämän kevään vaatesuosikkini!  

 

 

Nilkkurit ja muuten vaan kengät koroilla – Voi jestas, miten tämä ikivanha keksintö iski nyt tänä keväänä näin vahvasti? Muutama vuosi sitten H&M:ltä ostamani täysinahkaiset korkonilkkurit toimivat joka tilanteessa, mutta yllä kuvassa vilahtavat uusimmat, vähän erikoisemmat ystäväiseni kenkäkaapissa. Korkokengissä on jotain taikaa, jota on vaikea selittää. Ne saavat olon tuntumaan itsevarmalta, vahvalta ja voittamattomalta. Korkojen kopina on kuin sotamarssi, haha! Tosin 174cm pitkänä naisena näytän korkokengissä yhä pelottavammalta, mutta mitäs pienistä.

Slacks-housut, toimistohousut, miksi näitä nyt kutsutaankaan -Olen aina taistellut oman kehonkuvani kanssa, eivätkä tähän kuvaan ole tosiaan sopineet mitkään ei-pillifarkut, jotka eivät tunnu makkarankuorilta jaloissa. Kokeilin kuitenkin vaatekaupassa pitkästä aikaa slacks-tyylisiä ”toimistonaisen” housuja, ajatuksella, että kokeillaan nyt kun alennuksessa ovat. Ja nehän sopivat. Ja näyttivät hyviltä. Ja tuntuivat MUKAVILTA jaloissa! Parastahan on sitä paitsi, että näihin pöksyihin voi yhdistää neuleen, t-paidan tai kauluspaidan, oman mielensä mukaan.

Ohuet poolopaidat -Ohuemmat poolopaidatkin ovat alkaneet tuntua omalta jutulta, vaikka näidenkin kanssa omat ajatukset ovat aiemmin keskittyneet vatsamakkaroiden näkymiseen. Poolo on kiva yhdistää vaikka farkkuhameeseen, boyfriend-farkkuihin, jopa slackseihin tai vekkihameeseen. Monikäyttöinen ja kaiken lisäksi kevyt matkalaukussa! Ongelmani työmatkoilla on aina se, että hiukankin paksumpi villaneule vie puolet matkalaukusta, enkä haluaisi pärjätä vain yhdellä paidalla. Ohuemman poolon päälle voi heittää vielä neuleen tai bleiserin lämmittämään.

Kevyet paitapuserot kauluksella tai ilman  – Kaikki kevyemmät ”paitulit” ovat myös arjessa ihania ja helppoja piristäjiä. Tilasin juuri itselleni valmistujaislahjaksi Marimekon Herbaario-paidan, mutta yksi ikilemppareistani on ihan Kappahlin valkoinen kauluspaita, ohutta sifonkia (tai jotain sen tyyppistä). Hyvällä huolenpidolla se on kulkenut mukanani muutosta toiseen jo pitkään. Mikä parasta, hyvin laskeutuva paituli peittää hyvin food babyn.

Bleiserit – Nyt kun tätä listaa lukee, niin olen ilmeisesti yllättäen päättänyt vaihtaa rymyreiskasta office-pimuksi. Mutta bleiseritkin ovat alkaneet tuntua niin omalta jutulta. Yleisilme on siistimpi, alle voi heittää paidan kuin paidan ja oikeastaan kengiksikin käyvät kaikki tennareista korkkareihin. Monikäyttöinen ja helppo vaatekappale. Nyt kun löytäisin vielä oikean kokoisen bleiserin leveille hartioilleni… Vinkkejä otetaan vastaan!

 

 

Hauskaa on toki myös se, että päävärit puvustuksessani ovat tällä hetkellä musta, valkoinen, beige tai joku muu ruskean sävy. Smaragdinvihreä neuleeni lähti siskon matkaan, ja loput vaatekaapista onkin sitten harmaata, haha! Kuvissakin näkyvät uutuudet ovat jotain beigen ja tummanruskean sekoitusta. Mutta ei kevään tarvitse aina tarkoittaa räikeitä värejä – itse kanavoin auringonvalon rakennekynsilläni, jotka vaihtavat väriä jopa harmaasta pinkkiin ja aina kirkkaan oranssiin. Huulipunallakin saa jo ihmeitä aikaan, haha!

Onko sulla vaatekaapissa jotain erikoisempia lemppareita tälle keväälle?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *