Hae
Rosa Camilla

Kestäviä ja oikeasti funktionaalisia asusteita

 

Olen kamppaillut erilaisten asusteiden kanssa pitkään. Rakastan koruja, laukkuja, huiveja ja aurinkolaseja, mutta erityisesti laukkujen suhteen olen heikko, ja valitsen helposti laukun sen ulkonäön ja hinnan pohjalta. Miettimättä siis yhtään sen kummemmin sen tuottamaa arvoa arjessa – käytännöllisyys, kestävyys ja hyödynnettävyys. Tästä syystä laukut ovat vaatekaapissani hyvin tiheään tahtiin kiertävä luonnonvara, sillä alennuslaukut päätyvät todella nopeasti kirppiksille uudelleenmyytäväksi. Sitten tuskastelen aina laukkutarpeen iskiessä, kun tavarat eivät mahdu mihinkään kassiin fiksusti. Joko liian pieni, liian iso, epämukava, väärä materiaali…

 

 

Kirjoittelin alkutalvesta Gaston Lugalta saamastani Pråper-repusta, joka osoittautui todella onnistuneeksi laukkuvalinnaksi töiden ja vapaa-ajan suhteen. Siihen sain sovitettua läppärit, pussukat ja nyssäkät, kuten halusinkin, ja sitä oli hyvä kantaa selässä mukana. Sekään ei aina kuitenkaan riittänyt, sillä sulkumekanisminsa puolesta sain välillä kamppailla Pasilan aseman K-marketissa evässalaattien ja patukoiden mahtumista kassiin. Kaipasin siis vielä yhtä isoa ”säkkiä”, kuten asiaa kuvailin – kassia, johon voisi heittää tavaraa ajattelematta, ja raahata sitten selkä vääränä pitkin kaupunkia.

Lisäksi halusin vielä yhden pienemmän, siromman ja funktionaalisemman laukun, johon mahtuisi kamera, jonka saisin lähelle vartaloani matkustamista ajatellen, mutta josta olisi helppo tarvittaessa napata asioita ulos ilman säätämistä. En siis perinteistä käsilaukkua, mutta en vyölaukkuakaan.

 

 

Niinpä pitkän verkkokauppojen syynäämisen jälkeen kirjoitin synttäritoiveikseni nämä kaksi laukkua, jotka mieheni ja vanhempani ihanasti muistivat vielä juhlapäivänäkin!  Miehen paketista tupsahti pienempi kassi, ja vanhempien paketista taas isompi kassi.

Marimekon Iso Milla ja valkoinen My Things -laukut ovat juuri sellaisia asusteita, joita kaipasin tähän hektiseen arkeeni – huoleton säkki, joka pysyy hyvin muodossaan ja jonka paksu kangas suojaa tavaroita, sekä pienempi, monen vetoketjun olkalaukku, jota voi käyttää lenkkareiden tai korkkareiden kanssa, mille päälle sitä nyt sattuukaan!

 

 

My Things -olkalaukku on oikeasti todella monikäyttöinen, sillä siinä on edessä ja takana erilliset taskut, sekä sisällä useampi erillinen tasku pienille tavaroille. Kassiin mahtuu kalenteri, kamera, lompakko, puhelin, kymmenen huulipunaa, avaimet ja muuta sälää ilman mitään ongelmaa! Milla taas on ollut nyt muutamassa reissussakin jo mukana, ja olen ilahtunut siitä, miten paljon oikeasti kaipasinkin tämäntyylistä kassia. Vaikka olkalaukkuun tottuminen on vielä haasteellista, tykkään siitä, että tavarat ovat kassissa helposti käden ulottuvilla.

Harmittaa tosin, että vaikka tuntuu kivalta tukea suomalaista brändiä, niin nämäkin laukut on tuotettu Kiinassa. Tarkoittaa siis sitä, että näidenkin kassien hinnassa on ihan hirveästi ilmaa, sillä tuotantokustannuksia polkemalla saadaan kasvatettua marginaalia kivasti. Maksaisin itse mieluusti myös kotimaisesta työstä, sanotaanko nyt näin. Varsinkin, kun on kyse tosiaan suomalaislähtöisestä brändistä.

 

 

Mitä tykkäätte näistä laukuista?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *