Hae
Rosa Camilla

Mennään naimisiin! Täydellisen häämeikin reseptiä metsästämässä

*Postauksen tuotteet saatu

 

Häät lähestyvät, ja mennään naimisiin -sarjassa on viimein aika pohtia myös sitä, mitä sinne kasvoille levitetään hääpäivänä!

Täydellisen häämeikin salaisuutta etsimässä

Minusta häämeikissä on tärkeintä se, että se on kantajansa näköinen. Itse en voisi kuvitellakaan laittavani hääpäiväksi jotain erityisen kevyttä kasvovarustusta – en ensinnäkään tuntisi oloani mukavaksi ja itsevarmaksi, minkä lisäksi en olisi kovinkaan itseni näköinen ilman puolet poskesta peittävää sokaisevaa korostuspuuteria. Tiedättekö, mitä tarkoitan? Ja sitten taas heille, joille meikkaaminen on arjessakin paljon kevyempää, voi häämeikkikin olla hyvin minimaalinen, koska heillä taas on todennäköisesti epämukava olo täydessä kasvopakkelissa, irtoripsineen kaikkineen.

Tässä postauksessa raotan hiukan omia ajatuksiani siitä, mitä toivon omalta häämeikiltäni. Samalla esittelen maahantuoja Face Helsingiltä saamiani Paesen tuotteita, jotka sopivat minusta enemmän kuin täydellisesti häämeikin luomiseen. Paesen kosmetiikasta olen kirjoittanut blogissa jo aiemminkin, lue postaus täältä!

 

 

MeikkipohjaN TÄRKEYS (JA Rasvoittuvan SEKAihon painajainen)

Minusta varmaan tärkein osa häämeikkiä on ehdottomasti meikkipohja, eli meikkivoide ja sen alle tulevat tuotteet. Ne kuitenkin määrittävät aika paljon sitä, miltä kaikki siihen päälle tuleva näyttää, ja minkälaisena meikki kestää koko hääpäivän. Rasvoittuvan sekaihon ongelmaa ei olekaan siis helppo ratkoa: meikkivoiteen pitäisi kestää päivän mittaan lisääntyvä kiilto, mutta toisaalta näyttää pintakuivalla iholla megakakkuisen sijasta luonnollisen kevyeltä. Helppoa, vai mitä? Itse olen havahtunut pintakuivuuteeni vasta jokin aika sitten, ja alkanut taipumaan hiukan kosteuttavampien meikkivoiteiden käyttöön arjessakin, tai vähintäänkin pohjustusvoiteen tärkeyteen meikin pohjalla. Kosteuttavat meikkivoiteet istuvat iholle luonnollisemmin, mutta alkavat toki sitten myös hajota iholla nopeammin. Sitten ei auta kuin puuteroida, mutta lopputulos on kokonaisuutena mukavampi ja paremman näköinen!

Paesen Liquid Powder Double Skin Matt -meikkivoide on ollut jo vuodesta 2018 asti satunnaisessa käytössä, sillä käyttämäni sävy on auttamatta liian vaalea, joten sekoittelen tätä tummempiin meikkivoiteisiin. Tämä tuote tosiaan kuivuu todella mattapintaiseksi, mikä on toisaalta hyvä, mutta saattaa aiheuttaa myös sen, että iho näyttää hiukan elottomalta. Pyysin tästä syystä testaukseen Liquid Powder Double Skin Aqua -meikkivoiteen, jonka pitäisi olla sisaruksensa kosteuttavampi versio. Tämäkin meikkivoide asettuu iholle todella kivasti, eikä jää mitenkään erityisen märäksi tai tahmeaksi!  Iho näyttää kuitenkin paljon luonnollisemmalta, vaikka ihon oma kosteus puskeekin läpi hiukan nopeammin, kuin mattaversion kanssa. Meikkivoide on kuitenkin helppo levittää iholle, ja saan itse voiteesta kuitenkin hyvän 8 tunnin käytön, jonka jälkeen iho alkaa kaivata hiukan puuteria ja muuta avustusta.

Paesen Liquid Powder Double Skin Aqua -meikkivoide on siis todellakin varteenotettava vaihtoehto omalle hääpäivälleni! Meikkivoiteen hinta on verkkokaupoissa noin 16-20 euroa. Meikkivoiteeseen voi sekoittaa myös myöhemmin postauksessa esiteltävää Paesen Wonder Glow -korostusvoidetta lisäämään hehkua.

 

 

Pelkkää RUSKEAA Luomiväriä ja irtoripsiä?

Hyvin perinteisimpiinkin perinteisiin kuuluu, että häissä käytetään luomivärinä ruskeita, hempeitä sävyjä, sekä hiukan helmiäistä. Toki kuten aiemmin jo sanoin, jos morsiamen mielestä luomilla kuuluu olla mustaa ja pinkkiä, niin sitten sitä on siellä myös hääpäivänä, ja samoin vahvat rajaukset on syytä levittää, jos ne kuuluvat kantajansa arkimeikkiin. Itse haluankin tyylilleni uskollisena lisätä luomilleni ruskeita, jopa hiukan vaaleanpunaisia sävyjä, shampanjaa, ruusukultaa ja kultaa, sekä jopa hiukan glitteriä! Irtoripsiä en todennäköisesti aio käyttää, sillä ne ovat todella epämukavat pidemmän päälle. Käyn ottamassa ennen juhlia ripsien kestotaivutuksen, jotta saan ripsivärin näkymään näyttävämmin luomillani, mikä riittää minulle todella hyvin. Hyvin perinteisellä tyylillä mennään siis, mutta haluan luomille myös jotain pientä ekstraa, jotta ne pääsevät oikeuksiinsa – kuljenhan arkenakin toimistolla hyvin räväyttävässä luomivärissä toisinaan, haha!

Kun näin Paesen All About You-luomiväripaletin, tiesin välittömästi, että siinä on ehdottomasti täydellisin paletti perinteisen häämeikin tekemiseen! All About You -luomiväripaletin hinta on noin 39 euroa, mikä kuvastaa minusta todella hyvin paletin laadukkuutta. Esittelenkin myöhemmin blogissa muutaman meikkilookin tällä paletilla. Koska palettia on heikosti verkkokaupoissa saatavilla, muita samanhenkisiä, hiukan edukkaampia luomiväripaletteja ovat muunmuassa NYXin Ultimate Neutrals -paletti, Maybellinen the Nudes -paletti sekä Makeup Revolutionin Forever Flawless Decadent -paletti. Samanhenkisiä, mutta kalliimpia ovat Anastasia Beverly Hillsin Soft Glam -luomiväripaletti sekä Urban Decayn Naked Honey -paletti.

Minkä tahansa paletin kohdalla luomivärejä kannattaa testailla ihan tosissaan ennen hääpäivää, jotta tiedät, miten luomivärit käyttäytyvät, ja miten ne saa näyttämään lumoavilta luomilla. Paesen Beauty Record -pohjustusvoide luomille on osoittautunut jopa paremmaksi vaihtoehdoksi, kuin perinteisesti käyttämäni peitevoiteen ja puuterin combo. Luomivärit tarttuvat pohjustusvoiteeseen kiinni hanakasti, eivätkä liiku päivän aikana, vaikka luomeni ovat normaalisti hyvinkin rasvoittuvaa sorttia! Urban Decayn Primer Potion on myös suosittu pohjustusvoide, mutta en saanut sitä koskaan toimimaan omassa meikissäni, joten luovutin sen eteenpäin siskoilleni.

 

 

Tanssijalka vipattaa pikkutunneille asti – miten saada meikkipohja kestämään?

Siinä vasta haaste, haha! Sanoisin, että puuterointiin on pakko varautua joka tapauksessa – itku, hikoilu ja nauraminen saavat meikkipohjan liikkumaan, levitit sitten mitä tahansa tököttiä meikkivoiteen alle. Puuterin valintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä hienojakoisella puuterilla voidaan ehkäistä myös meikkipohjan kakkumaisuutta. All time suosikkipuuterini on jo tässä postauksessa esittelemäni ja yllä kuvassa esiintyvä Paesen riisipuuteri, jota olen nämä kaksi vuotta käyttänyt säästeliäästi ”vaativampiin” tilanteisiin, sillä en ollut malttanut käydä ostamassa uutta. Olin siis enemmän kuin innoissani, kun sain tuotepaketin mukana taas tätä puuteria! Riisipuuteri on todella hienojakoista, väritöntä ja kevyttä iholla, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi NYXin HD-puuterin kaltaista jauhoa, joka helposti jää kiristämään ihoa ja tuntuu sormissa ikävältä.

Irtopuuterilla on vaikeampi paikkailla meikkiä myöhemmin, joten sitä varten kannattaakin valita jokin kevyt kivipuuteri käsilaukkuun kaveriksi. Essencen Brighten Up! -banaanipuuteri on roikkunut käsilaukussani mukana jo vuosia, mutta häitä ajatellen haluaisin ehkä kevyemmän ja ”hehkuvamman” puuterin, joka jättäisi iholle pientä hohdetta jälkeensä. Paesen Illuminating Covering -puuteri on oikeastaan juuri sellainen, jota kaipasinkin perinteisten puuteripurkkieni rinnalle. Puuteri jättää jälkeensä kevyen hohteen, samalla lisäten kuitenkin peittävyyttä. Tämä tuote oli todella iso yllättäjä, ja koska puuterin sävy on ehkä normaalia hiukan tummempi, sopii se todella kivasti häihin esimerkiksi päivettyneemmälle iholle!

Puuteria on sinänsä hankala valita, sillä erilaiset puuterit istuvat eri tavalla eri ihoilla, riippuen pohjustusvoiteesta ja käytetystä meikkivoiteesta. Metsästys voi siis olla pitkä, mutta hyvällä irtopuuterilla pääsee jo kivasti liikkeelle!

 

 

Pelkkää Hehkua, mutta saako häämeikissä olla väriäkin?

Olen aina ollut villien värien ja kimalteen puolestapuhuja, joten aion olla tässäkin tapauksessa. Vaikka aiemmin vilahtaneessa All About You-luomiväripaletissa on pelkästään beigen, ruskean ja shamppanjan sävyjä, mielestäni palettia voi hyvin täydentää esimerkiksi jollain metallisella ruusukullan sävyllä, tai vaikka todella kultaisella, kimaltavalla glitterillä. Yllä kuvassa näkyvä Paesen Foil Effect -luomiväri sävyssä 301 Rose Gold on esimerkiksi todella ihana luomen sisänurkkaan tai keskelle luomea! Muutkin Foil Effect -luomivärit olivat aivan ihania, ja metallisella luomivärillä saa kivasti pientä hohdetta luomelle. Ajattelin tilata näistä Paesen ihanuuksista myös sävyn 303 Platinum, joka on väriltään jotain viileän kahvin ja jopa violetin väliltä.

Itse mietin myös todella sitä, käyttäisinkö hääpäivänäni punaista huulipunaa, sillä mielestäni se tuo huulieni muodon todella oikeuksiinsa. Jos silmistä tekee räväkämmät, voisi huulille sipaista pelkkää nudea, mutta jos silmät pitää hillittyinä, voi kasvoja tasapainottaa räväkällä huulipunalla. Aivan ihana sävy arkeen ja juhlaan on kuvassa näkyvä Paesen Silky Matt-huulipuna sävyssä 709. Tätä olen sipaissut huulille nyt monena työpäivänä jo! Toinen täydellinen punainen löytyy Colourpopilta sävyssä Réver. Sitä täydellistä nudea en tosin ole vielä löytänyt, vaikka vaihtoehtoja on monia. Toisaalta mietin myös, haluanko sittenkään mattahuulipunaa, vai jonkun kosteuttavan punan puikkomuodossa. Olen nimittäin nyt töissä alkanut käyttää enemmän MACilta ostamaani puikkopunaa, joka on helppo sipaista aamulla huulille. Sävy nimittäin kuluu pois huomattavasti huomaamattomammin, kuin mattapunat.

Hohdetta on tietysti oltava. Valitettavasti sitä täydellistä shampanjan sävyä poskipäille ei hyllystäni vielä löydy, joten se on metsästettävä ennen hääpäivää. Yllä kuvassa näkyvä Paesen Wonder Glow -korostusvoide on voittanut arvosteluitakin, mutta minusta se pääsee parhaiten oikeuksiinsa enemminkin kosteuttavan meikkivoiteen seassa, kuin niinkään meikkivoiteen päällä. Hyviä ehdokkaita ovat kuitenkin Paesen Boom Light-korostuspuuteri sävyssä 01 (tämä killuu jo ostoskorissani), sekä Becca Shimmering Skin Perfector -korostuspuuteri sävyssä Moonstone. Ehdotuksia otetaan kuitenkin vastaan!

 

 

Huh, tulipahan taas pitkä teksti! Tarkoitus ei tosiaan ollut mainostaa pelkästään Paesea tuotemerkkinä, mutta kun tosiaan itsekseni pohdin, minkä merkin tuotteita haluaisin häämeikissäni käyttää, Paese nousi ensimmäisenä mieleen laadun, hintansa ja tuotevalikoimansa puolesta. Iso kiitos siis Face Helsingille tuotteiden lähettämisestä! Paesen kosmetiikkaa myi Suomessa aiemmin Keskon oma kosmetiikkaliike Hehku, mutta Hehkun lopetettua toimintansa vuonna 2019 on Paesen tuotteita saanut pääasiassa Stoorlasta. Nyt tuotteita näyttäisi myyvän myös House of Beauty, Adesso, Luxplus ja Kosmetologikauppa. Sinänsä harmi, että tuotteita on hiukan vaikeasti saatavilla, sillä nämä kaikki postauksessa esitellyt tuotteet ovat tehokäytössä myös arkiaamuisin meikatessani.

Tämä oli vasta ensimmäinen sukellus häämeikkien maailmaan. Seuraavaksi haluankin esitellä blogissa muutamaa tuotteilla toteuttamaani häälookkia, sekä katsoa, löytyisikö joltakin toiselta tuotemerkiltä yhtä hyvää ja laadukasta tuotevalikoimaa, josta saisi samanlaista ”esittelyä” aikaan. Stay tuned!

kerro kommenteissa sun lempparituotteet HÄitä ajatellen!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *