Hae
Rosa Camilla
Kaupallinen yhteistyö

Olemattomien kulmakarvojen pelastus: kulmien microblading!

Kaupallinen yhteistyö: Spa Unique

 

Hei ja ihanaa keskiviikkoa! Toivottavasti just sun viikko on alkanut sopivan pehmeästi. Täällä mennään edelleen aika kovalla tahdilla töiden ja opintojen suhteen, mutta ehdin onneksi tulla kirjoittelemaan tämän postauksen teille valmiiksi, sillä olen jo Instagramin puolella hehkutellut näitä kulmia jonkun aikaa.

Kävin nimittäin viikko sitten Spa Uniquessa Kuopion satamassa, ja siellä ihana Anni taikoi lisää kulmakarvoja mun nassuun, eli tehtiin siis mulle kulmien microblading! Olen haaveillut kulmien microbladingista jo pitkään – oikeastaan siitä asti, kun niitä alettiin tosissaan hehkuttamaan eri sosiaalisen median kanavissa. En ole täysin kalju rotta, mitä tulee kulmakarvoihin, mutta tykkään itse paljon vahvemmista ja tuuheammista kulmakarvoista, eikä omistani pelkällä värjäykselläkään saa mieluisia. Tästä syystä laitoin Annille Spa Uniqueen viestiä, että tekisikö hän minulle oikeat kulmat, ja onneksi Anni oli ihan mukana ideassa!

 

 

Spa Unique sijaitsee tosiaan Kuopion satamassa, ja hoitolaan onkin todella helppo löytää. Anni on ryhtynyt yrittäjäksi neljä vuotta sitten, perustanut hoitolan ja kouluttautunutkin vielä, ties miten monella eri osa-alueella! Erityisesti kulmakarvojen suhteen Annilla on paljon taidonnäytteitä tarjolla muunmuassa hoitolan Instagramissa, minkä vuoksi Annin kädenjälkeen oli todella helppo luottaa.

Kulmien ja ripsien lisäksi hoitolassa tehdään ihania hemmotteluhoitoja, esimerkiksi kuumakivihierontaa, meikkauksia ja erityyppisiä kasvohoitoja. Nyt jos siis mietityttää esimerkiksi mielitietyn syntymäpäivälahja, tai haluat muuten yllättää läheisesi, niin voin kertoa, että aika moni varmasti ihastuisi, jos saisi lahjaksi lahjakortin tämänkaltaiseen hoitolaan… Ihan vaan vink vink omallekin miehelle, haha!

 

 

Ennen microblading-hoitoon tulemista oli hyvä välttää tietyjä ruoka- ja lääkeaineita, esimerkiksi verta ohentavia lääkkeitä ei suositella toimenpiteen luonteen vuoksi. Käytännössä kulmat toteutetaan ns. tatuointina, mutta ihoon tulevat viillot ovat pinnallisia, mistä syystä väriaine ei pysy yhtä pitkään iholla, kuin esimerkiksi juurikin tatuoinnissa. Microblading-kulmia joutuukin vahvistamaan noin vuoden välein, mutta luulen, että itse joudun vahvistamaan näitä jo puolen vuoden kohdalla, sillä ihotyypillä on myös paljon merkitystä siihen, miten nopeasti väri hajoaa.

 

 

Itse toimenpide oli hiukan epämiellyttävä. Ääriviivat Anni teki ensin ilman puudutetta, jotta puudutevoiteella on jotain, mistä imeytyä ihoon. Kannattaa varautua siis siihen, että tätä ei voi tosiaan tituleerata mitenkään hemmotteluhoitona, ihon raapiminen terävällä työkalulla on kuitenkin jokseenkin ikävää, haha! Kuulemma vasemman kulman osalta monia alkaa aivastuttaa, ja itsekin huomasin silmieni vuotavan ja nenäni valuvan jossain vaiheessa operaatiota. Täysin kivuton operaatio ei myöskään ole, vaikka moni kokeekin kivun hyvin eri tavoin, sillä puudutevoiteen levittämisen jälkeenkin tuntoa oli vielä joissain osissa kulmia. Se oli kuitenkin ihan kestettävissä, ja lopputulos aivan uskomattoman upea. Kannatti siis kärsiä!

 

 

Alla ja yllä kuvia kulmista heti laittamisen jälkeen. Iholla on havaittavissa pientä punoitusta, mutta muuten kulmat näyttävät täydellisiltä! Paranemisprosessi kestää tästä noin viikon, jonka aikana ei saa saunoa tai käyttää kulmissa muita aineita, kuin Bepanthenia. Hieroinkin uskollisesti kulmiin aamuin ja illoin Bepanthen-emulsiovoidetta, joka piti hilseilevän ihon kosteutettuna. Kulmat alkoivat viimein ”kuoriutua” noin viisi päivää toimenpiteen jälkeen, jonka myötä rajat pehmenevät ja väri haalistuu huomattavasti. Kulmat eivät siis todellakaan jää sen näköisiksi, mitä ne ovat, kun hoitolan pediltä nouset pystyyn!

 

 

Alla otettujen kuvien aikaan kulmien laitosta oli kulunut tasan viikko. Paranemisprosessi on lähes lopullaan, ja kaikki kuollut iho kuoriutunut pois. Hoidon yhteydessä värjätyt kulmakarvani erottuvat nyt ihoon levitetystä väristä selkeästi, mutta ero on varmasti hennompi, kun kulmakarvojen väri kuluu aikanaan. Kulmat ovat nyt todella hempeät ja hennot, eli väri on todellakin haalistunut siitä, mitä se oli vielä muutama päivä sitten.

 

 

Microblading-toimenpiteeseen kuuluu myös yksi vahvistuskerta, joka tehdään noin 6-8 viikkoa ensimmäisestä käyntikerrasta. Vahvistuskerralla voidaan korjata muotoa ja vahvistaa väriä, sillä joillakin ihmisillä saattaa kadota jopa 75% väristä ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Itse aionkin varmaan pyytää hiukan tummempaa sävyä vahvistuskäynnillä, erityisesti kulmien häntäpäähän. Toisaalta tässä on myös peiliin katsomisen paikka, sillä piirrän itse arjessa itselleni niin vahvoja, neliskanttisia kulmakarvoja, että luonnollisuus on siitä kaukana. Vaaleampi, luonnollisempi lopputulos vaatii siis totuttelua omalle silmälle! Kaiken kaikkiaan voin oikeasti suositella microbladingia, jos eivät omat kulmat tyydytä, tai kaipaat helpotusta arjen meikkirutiineihin. Arkimeikkiini menee 40 minuutin sijaan nykyään 15 minuuttia, haha!

 

 

 Sovimme Annin kanssa vahvistuskerran maaliskuulle, ja ajattelin sen jälkeen vielä palata aiheeseen ja kirjoitella kokemuksia microbladingista kokonaisuudessaan. Anni oli myös niin ihana, että halusi tarjota teille lukijoille pientä kamppista uusien kulmien kunniaksi: mainitsemalla blogin nimen varauksen yhteydessä saat InLei BrowFiller -hoidon (kulmien laminointi) sekä Lash Liftin (ripsien kestotaivutus) yhteishintaan 99€ huhtikuun loppuun asti! Lisäksi Anni alkaa nyt keskittämään microblading asiakkaita erillisiin Brow Day-kamppiksiin, joiden yhteydessä microblading on tarjolla alennettuun hintaan 250€. Blogin nimen mainitsemalla saat myös tästä kamppiksesta vielä -20€ huhtikuun loppuun asti! 

 

Olen aivan ihastunut näihin uusiin kulmiin! 

 

Kaupallinen yhteistyö: Spa Unique

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *