Hae
Rosa Camilla

Vuoden 2019 kauneussuosikit

Ihanaa torstaita! Tänään jutellaan vuoden 2019 kauneussuosikeista, ja nimenomaan niistä, joita olen käyttänyt lähes päivittäisellä vauhdilla, ja joihin tartun päivä toisensa jälkeen. Tästä on saattanut muutama tuote unohtua, kun osa tuotteista on loppunut tässä vuoden varrella, tai en ole huomannut niitä kaappeja läpikäydessäni. Onneksi näitä tuli kuitenkin koottua ihan hyvä valikoima, haha! Nappaa siis kuppi teetä ja kahlaa läpi mun omat suosikit!

 

 

Meikkipohjan suhteen kokeilin vuonna 2019 paljon uusia asioita. Ikisuosikkini Maybelline matte+poreless on jäänyt lähes täysin käyttämättä, ja arkisin käytin usein esimerkiksi L.A. Girlin PRO.matte -meikkivoidetta, tai Makeup Revolutionin Foundation Drops -meikkivoidetta, riippuen hiukan päivästä. Päällimmäiseksi mielessäni meikkivoiteen ja peitevoiteen saralta nousivat kuitenkin Makeup Revolution Conceal & Define -peitevoide ja meikkivoide, jotka hinnaltaan, koostumukseltaan ja pysyvyydeltään yllättivät täysin! Sekaiholle täydellinen combo.

Lumenen ihanista uutukaisista kirjoitin viime vuonna erillisen postauksen, ja postauksessa esitelty Lumene Invisible Illumination Instant Glow -meikinpohjustusvoide jäikin sitten ykkössuosikiksi. Erityisesti aurinkolomilla voide on ollut loistava meikkivoiteen alla, tai ilman meikkivoidetta lämpiminä kesäpäivinä. Antaa ihanan hehkun ja suojan kasvoille!

Hohteesta puheen ollen: vuoden 2019 meikkisuosikkeja yhdistää kaikkia glitteri ja hohde. Poskipäille levitin vuoden varrella vaikka ja mitä, mutta Fenty Beauty Killawatt Highlighter sävyssä Hu$tla Baby oli koko vuoden käytetyin hohdepuuteri. Purkki on kuvassa kiinni siksi, että tuote on lähes täysin loppunut, eli mitään näytettävää ei valitettavasti ole… Kunhan pääsen taas Sephoraan seuraavan kerran, on tätä hamstrattava lisää. Myös puroBIO Resplendent Highlighter sävyissä 01 shampanja ja 02 vaaleanpunainen ovat olleet lemppareita poskilla ja luomilla.

Huulille tuli myös levitettyä paljon eri sävyjä. Erityisesti Jeffree Star Cosmeticsin huulilakat ovat lähes jokapäiväisessä käytössä, joista suosikkejani ovat sävyt Coral Fixation, Anna Nicole, Masochist sekä Mannequin. Yllä kuvassa ovat esillä kuitenkin Isadora Ultra MATT Liquid Lipstick sävyssä Pink Play sekä Jeffree Star Cosmetics The Gloss sävyssä Candy Drip, sillä käytin yllättävän paljon vaaleanpunaista huulilla. Isadoran barbin värinen puna oli ihan huippu kesäkuumalla!

 

 

Ei varmaan ihan hirveästi yllätä, että ihonhoidon saralta Unnan tuotteet ovat vahvasti esillä. Kuitenkin kasvojen puhdistuksen osalta suosikikseni nousi loppuvuodesta bongaamani Garnier BIO Lemongrass Gel Face Wash, joka soveltuu ”laiskan putsaajan” kaikkiin tarpeisiin suihkun yhteydessä, tai muuten kasvoja pestessä. Kuitenkin myös Unnan Vilja-puhdistusmaito ja Ilta-puhdistusöljy olivat kovassa käytössä, ja erityisesti puhdistusöljyä käytin usein saunassa kasvojen hierovaan puhdistukseen. Unnan tuotteista Paju-kuorintanaamio on ollut ainoa kuorintatuotteeni ja ehdoton lempparini, sillä se kuorii ihanasti kasvojen ihoa, samalla puhdistaen. Iho ei kuitenkaan jää kuivaksi tai kireäksi kuorinnan jäljiltä!

Kirjoitin blogissani myös Face Halo -puhdistusliinoista, jotka toimivat maagisen hyvin. Näitä olen käyttänyt erityisesti työmatkoilla, tai muuten vaan myöhäisinä iltoina, kun kasvojen pesun sijaan haluaisi ennemmin kellahtaa vain peiton alle. Suosittelen näitä siis edelleen!

Kun kasvot on puhdistettu ja kuivattu, hellitään ihoa erilaisilla kosteuttavilla ja ravitsevilla tuotteilla. Tässä olen hyödyntänyt pääasiassa Unnan tuotteita – yllätys yllätys. En muista innostuneeni viime vuonna juurikaan muista tuotteista. Erityisesti Unnan Varpu-kasvovesi, Vieno-öljyseerumi, Lempi-kasvorasva ovat olleet merkityksellisiä ihoni kunnon kannalta, ja olen kunnostautunut erityisesti kasvoveden käytössä, mikä on tehnyt ihostani ihanan kimmoisan.

Olen harjoitellut myös gua shan käyttöä kotioloissa, ja hyödyntänyt siihen apuna Vieno-öljyseerumia. Rulla ja kivi ovat Wishistä tilattuja, mutta toimivat kivasti kevyeen kasvojen hierontaan. Hieronta edesauttaa myös tuotteiden imeytymistä ihoon, joten laitan yleensä koko rutiinin lopuksi Vienoa iholle, ja hieron rullalla tai kivellä kasvoja kevyesti samalla, kun katselemme jotain typerää telkkarista. Haluaisin opetella tekemään tätä oikeilla tavoilla vuonna 2020!

 

 

Vuonna 2020 kokeilin myös itselleni epäominaisia tuotteita kasvomeikeissä. Mainitsin jo ylempänä tekstissä Lumenen UV-primerin, jota esittelin omassa postauksessaan viime vuonna, ja samasta postauksesta tuttu Lumene Natural Glow Fluid Foundation (sävyssä 2) jäi myöskin yhdeksi ykkössuosikikseni. Mikä on yllättävää, sillä tuote on hyvin kevyt peittävyydeltään sekä hiukan öljyinen, eli kaikkea, mitä sekaiholle ei välttämättä haluta. Nautin kuitenkin kesällä ja syksyllä kevyestä, kosteutetusta meikkipohjasta, ja käytin usein paksummankin meikkivoiteen alla NYX Honey Dew Me Up -meikinpohjustusvoidetta lisäämään kosteutta. Pohjustusvoide tekee ihosta paitsi kosteutetun, myös hiukan tahmaisen, johon meikkivoide levittyy päälle täydellisesti

Kevyen meikkipohjan lisäksi hyödynsin meikissäni huomattavasti aiempaa enemmän \”luonnollisuutta\” parantavia tuotteita, kuten kevyitä puutereita, huulipunia ja erityisesti huulikiiltoja. Ripsissäni ehdoton lempparini oli puroBIO Double Dream -ripsiväri, joka yhdeksän kuukauden käytön jälkeen viimein loppui toissaviikolla. Ripsari erottelee ja pidentää kivasti, pysyy kauniina koko päivän ja ei varise päivän mittaan. Niinä päivinä, kun en jaksanut rokata ylempänä mainitsemiani Jeffree Star Cosmeticsin värikkäitä punia, levitin huulilleni puroBIO:n väritöntä huulikiiltoa tai huulilakkaa sävyssä 01 Nude. Myös Dose of Colorsin punat sävyissä My Main ja A Mauve Story olivat ahkerassa käytössä!

 

Tekstiä kirjoittaessani huomaan, että suosikkini ovat vaihdelleet hyvin laidasta laitaan. Kesällä mentiin värikkäämmissä merkeissä, ja nyt syksyllä olen turvautunut simppeliin arkimeikkiin nudella huulipunalla tai huulikiillolla. Kiva välillä vaihdella tyyliä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *