Hae
Rosa Camilla

Mennään naimisiin: häiden teema, häämatka ja mekkokriisejä

Arvaatteko mitä: vuosi vaihtui, ja mini-bridezilla sisälläni nosti päätään, haha! No ei ehkä ihan, mutta innostuin taas tekemään konkreettisia asioita häiden eteen, kun tuntuu, että aika valuu sormien lävitse todella nopeasti, ja kesäkin tulee ihan hirrrveää vauhtia – erityisesti nyt, kun arki on täynnä menoa ja meininkiä, työhommia, gradua, remppailua ja muuta. On kuitenkin tosi kivaa, että nyt kehtaa sitten jo tehdäkin asioita, kun syksyllä ei oikein vielä viitsinyt lähteä tilailemaan koristeita tai muuta. Siltikin, meillä on häiden suhteen vain kaksi periaatetta: ei stressata eikä odoteta päivältä mitään. Tehdään päivästä siis täysin meidän näköinen, eikä mietitä liikaa!

Mitä me ollaan tässä vaiheessa jo tehty?

 

 

Häiden teema kannattaa pohtia hyvissä ajoin. Kirjoitin jo aiemmassa postauksessani siitä, että teema on tosi kiva, jos sen saa sidottua kaikkeen kutsuista lähtien, ja luulen, että me ollaan löydetty se oma juttumme näihin juhliin, ja se tulee olemaan syksy, puu, luonto ja pimeys. Häät ovat siihen vuodenaikaan, että ilta pimenee jo todella nopeasti, joten haluan paikalle paljon kynttilöitä, lyhtyjä ja valoja. Syksyn läheisyyden vuoksi taas haluan paljon maanläheisiä sävyjä ja materiaaleja – puuta, havua, lehtiä, juuttia, oksia, kaarnaa… Kaikkea tosi ei-häämäistä, haha! Leikkokukkia ei tule juhliin laisinkaan, ehkä hääkimpussa joo, mutta ei muussa koristelussa.

Parasta tässä teemassa on ehkä se, että siitä tulee tosi simppeli. Havuja voin hakea vaikka metsästä, ja muutamalla sopivalla koristeella kaikki menee tosi kivasti yhteen. Meidän kutsuissakin teema näkyy yksinkertaisuutena, sillä niistä tulee tosi koristeettomat. Yksinkertaisuus meinaa myös helppoutta – koristeita ei tule paljoakaan, eikä aikaa mene turhaan niiden kanssa häsläämiseen. Tärkein on kuitenkin juhla ja ihmiset! Eli vaikka puhun tässä nyt suhteellisen innokkaastikin teemasta, niin sillä ei loppupeleissä ole itselleni mitään merkitystä. Viettäisin häät vaikka paikallisessa Hesburgeissa, jos niikseen tulisi, mutta kun on mahdollisuus, niin kivahan se on hiukan haaveilla ja laittaa luovuutta peliin!

 

 

Koristeita on hankittuna jo muutamia. Suurin osa on kuitenkin vielä ajatuksen tasolla, sillä haluan tehdä paljon myös itse – esimerkiksi kyltit ja taulut on kiva väsäillä omin kätösin! Tässä vaiheessa olen tilannut Wish-sovelluksesta pöytänumerot, kakkukoristeen, nimilaput, vieraskirjan sekä karkkibuffetin somisteita. Wish on siitä kiva, että sieltä saa pieniä juttuja suhteellisen edullisesti, mutta meinaan hyödyntää myös näitä suomalaisia verkkokauppoja: Juhlacenter, Hääparatiisi, Decora House. Wishistä tilatessa pitää tosiaan muistaa myös se, että tuotteet tulevat Kiinasta, jolloin toimitusaika on jotain neljän ja kahdeksan viikon välillä.

Lisäksi muistaakseni alle 22 euron tuotteilta poistuu veroetu vuonna 2021, eli sen jälkeen näistäkin Kiinasta tulevista pikkupaketeista joutuu maksamaan tullissa veroja. Vielä saa siis tilattua aika edukkaasti, mutta suosittelisin itse kuitenkin tukemaan suomalaista, jos vaan mahdollista!

Psst! Havuköynnöksiä myy ainakin Havupuu.fi, eikä hinta ollut kuljetuksineen päivineen omalla tarpeellani ihan järjetön. Jos siis haluat juhlapöytiin kaunista köynnöstä, niin kannattaa kysellä saatavuutta ja hintaa!

 

 

Häämatka on nyt varattu! Kohde valikoitui yllättävän nopeasti, kun alettiin tutkimaan mahdollisia vaihtoehtoja, ja varattiin matka ihan parin päivän sisällä, kun vertailtiin hintoja ja löydettiin edukas hotelli. Mitä sitä turhia jahkailemaan? Lähdetään matkalle oikeastaan heti maanantaina häiden jälkeen, koska jotenkin tykkään ajatuksesta, että karataan hetkeksi kahdestaan muualle. Häähumu jatkuu siis pari viikkoa häiden jälkeenkin, ja saadaan vaan muistella kahdestaan ihanaa päivää kuuman auringon alla!

Tähän liittyen selvitin nimiasiaa stressaantuneena, kun mistään ei tuntunut löytyvän oikein faktatietoja siitä, miten pitäisi häiden yhteydessä toimia. Sukunimeni vaihtuu hääpäivänä lauantaina, joten jouduin selvittelemään, millä nimellä varaan matkan, ja miten saan tarvittavat dokumentit mukaan. Käytännössä maistraatin vastaus oli seuraava: passi vanhalla nimellä on voimassa kolme kuukautta vihkimisestä. Jos matkan varaa siis nykyisellä nimellä, ei ongelmia pitäisi tulla. Check! Toisten lähteiden mukaan nimen voi myös vaihtaa vasta häämatkan jälkeen, ja sekin oli meillä mielessä, että onnistuuhan se myöhemminkin. Mennään nyt kuitenkin maistraatin ehdottamalla taktiikalla, katsotaan jäädäänkö kentälle vai mitä hittoa tapahtuu, haha!

 

 

Maistraatista puheen ollen – tiedustelin samalla yhteydenotolla siviilivihkijän varaamiseen liittyviä yksityiskohtia. En ollut varma, miten varaaminen onnistuu ja missä vaiheessa vuotta varaus pitäisi tehdä. Yllätyin, sillä notaarin mukaan ensi syksylle tehdään varauksia jo tässä vaiheessa, eli kannattaa varata maistraatista vihkijä siis ajoissa! Soitin omaan maistraattiimmem ja kalenteri oli tosiaan avoinna jo niin pitkälle. Varatessa piti ilmoittaa kellonaika, vihittävien nimet sekä hääpaikka. Siviilivihkijällä voi olla useampia vihkimisiä samana päivänä, joten kannattaa miettiä kellonaika tarkkaan, sillä sitä ei välttämättä pysty enää myöhemmin vaihtamaan.

 

 

Häämekkoa ei vielä ole. Puhuin jo aiemmassa postauksessa siitä, että kävimme tosiaan syyskuussa sovittamassa mekkoja, mutta sen jälkeen en ole käynyt liikkeessä laisinkaan. Aion siis tilata mekon netistä, sillä haluan myös tässä tapauksessa säästää hiukan käteistä. En koe tarvetta designer-hepeneelle, joka maksaa yli puolet kuukausittaisesta palkastani, enkä ole kovin kranttu mekon suhteen muutenkaan. Haluan laittaa enemmän säästöjä koristeisiin, ruokaan ja juhlan tunnelmaan, kuin omaan vaatteeseeni (jota en tule enää koskaan pitämään juhlan jälkeen päällä), minkä takia etsin verkosta edullisempia vaihtoehtoja.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, etten ole ihan varma, mitä haluan. Haluaisin mekon peittävän epävarmuuteni, eli käsivarteni, joten mekossa saisi olla hihat. Toisaalta tykkään pitsistä tosi paljon, mutta toisaalta myös eleganttisista, yksinkertaisista satiiniunelmista. Toisaalta tykkään korkeasta kauluksesta, toisaalta taas haluaisin että dekoltee ja olkapäät pääsevät mekossa edukseen. Tämä on nyt siis mennyt useamman mekon jatkuvaksi mielessä pyörittelyksi, mutta aion tehdä valintani pian, sillä mekon toimitus kestää lähes kaksi kuukautta, eli tarvitsen aikaa myös katumukselle ja mekon muutoksille, haha!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *